Премиерът Бойко Борисов спря кортежа си и лекар и гардове

...
Премиерът Бойко Борисов спря кортежа си и лекар и гардове
Коментари Харесай

Премиерът спря кортежа, доктор помогна на ранени в катастрофа

Премиерът Бойко Борисов спря кортежа си и доктор и гардове от НСО помогнаха на трима младежи, ранени при злополука край Ямбол.

Злополуката станала на околовръстния път на града малко преди 20 ч в петък. Автомобилът с момче и две девойки се обърнал в 20-метрово дере край пътя. Младежът се качил по ската и почнал да маха в тъмното на преминаващите коли за помощ, само че никой не спирал.

„ Първоначално помислихме, че момчето е пийнал човек и се разхожда по автомагистралата. Спряхме, с цел да го спасим, тъй като си помислихме, че ще мине да го блъсне някой различен. Колата не се виждаше, тъй като тя беше в дерето ”, описа през вчерашния ден министър председателят. Той отхвърли появилите се в уеб страниците изказвания, че самичък е вадил ранените от смачканата кола. „ Моята роля беше на регулировчик. Пуснахме лампите, обадихме се на полицията и „ Бърза помощ ”. Много плашещо беше. Целите младежи бяха в кръв. Нито една кола не е спряла 15 минути, до момента в който момчето им е махало, другояче на приказки сме доста огромни. Имали са шанс. Докторът свърши работата. Не желая да се героизирам. Докторът е воин. Справихме се ослепително ”, сподели още министър председателят. Той повика при публицистите доктор Светлин Сталянов от държавна болница „ Лозенец ”, с цел да опише за случая. „ Бяхме екип, самичък човек не може да извади ранените от това дере. Оказах им първа помощ. Едното от девойките беше най-зле, в безсъзнание с тежко мозъчно разтърсване, успяхме да го върнем в схващане ”, сподели лекарят.

„ Предполагам, че са се заговорили и по тази причина са се обърнали, тъй като не приличаха на пияни или дрогирани ”, добави Борисов. Преди да продължат по пътя си, той се обадил на кмета на Ямбол Георги Славов да отиде при младежите в болничното заведение, с цел да му каже по-късно какво е положението им.

„ Не бива да се прави пиар от случилото си, това беше една чисто човешка реакция на Борисов ”, разяснява през вчерашния ден кметът Славов. По думите му единствено едното момиче е по-зле, тъй като си е блъснало главата. И тримата потърпевши са оставени под наблюдаване в болничното заведение и докторите се надяват да няма затруднения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР