Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на високо равнище

...
Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на високо равнище
Коментари Харесай

Борисов ще участва в среща на високо равнище в Прага


Премиерът Бойко Борисов ще взе участие в Срещата на високо ниво на групата „ Приятели на кохезията “, която ще се организира през днешния ден в Прага, оповестиха от държавната пресслужба.

В рамките на форума ще се състои полемика по Многогодишната финансова рамка за интервала 2021-2027 година и ще бъде призната декларация с фокус върху Кохезионната политика.

Срещата на високо ниво се провежда в границите на Чешкото председателство на страните от Вишеградската четворка. Форумът се преглежда като продължение на Срещата на високо ниво в същия формат, състояла се на 28 ноември 2018 година в Братислава.

Тогава водачите от групата обрисуваха смисъла за обособяване на задоволително запаси за Кохезионната политика, за Общата селскостопанска политика, както и за новите провокации като сигурност и защита, битка с тероризма, климатичните промени, резистентен превоз, развойна активност, нововъведения и други.

Групата „ Приятели на кохезията “ се образува от 17 страни членки на Европейски Съюз и това са: Чехия, Словакия, Унгария, Полша, Литва, Латвия, Естония, България, Румъния, Гърция, Словения, Хърватия, Португалия, Испания, Кипър, Малта и Италия.

На форума в Прага българският министър председател Бойко Борисов ще бъде придружаван от министъра на финансите Владислав Горанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР