Премиерът Бойко Борисов ще участва днес в Срещата на високо

...
Премиерът Бойко Борисов ще участва днес в Срещата на високо
Коментари Харесай

Борисов ще изнесе реч от трибуната на ООН


Премиерът Бойко Борисов ще взе участие през днешния ден в Срещата на високо ниво "Глобален апел за деяние за справяне с казуса с опиатите ", проведена по самодейност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
България е съдомакин на събитието, което ще се организира в Ню Йорк, където министър-председателят е на едноседмично посещаване във връзка със 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, заяви пресслужбата на кабинета.В рамките на визитата си министър председателят ще изнесе тирада от трибуната на Организация на обединените нации, обвързвана с главната тематика на общия спор, която тази година е "ООН за всички хора: Глобално водачество и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества ".
Освен това българският министър-председател ще взе участие в Среща на върха за мира "Нелсън Мандела ". Целта на форума е интернационалната общественост да препотвърди уговорката си към световния мир, предотвратяването на спорове и отбраната на правата на индивида.
По време на визитата си в Съединени американски щати Борисов ще организира и редица двустранни срещи с държавни и държавни ръководители на страни членки на Организация на обединените нации, както и с представители на неправителствени организации. Очаква се министър председателят да беседва и с американския президент Доналд Тръмп.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР