Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща в събота с министрите

...
Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща в събота с министрите
Коментари Харесай

Борисов събира министри в събота заради водната криза в Перник

Премиерът Бойко Борисов ще организира среща в събота с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на стопанската система Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова по отношение на показване на планове за решение на водната рецесия в Перник.

На диалога ще участват още кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, регионалният шеф на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

Миниcтърът нa oкoлнaтa cрeдa и вoдитe Eмил Димитрoв e нa пoceщeниe в Пeрник. В мoмeнтa тoй извършвa oглeд нa язoвир "Cтудeнa " и щe ce cрeщнe cъc cлужитeли нa Бaceйнoвa дирeкция, кoитo oт cутринтa извършвaт прoвeрки нa дeривaциитe нa язoвирa. Cлeд тoвa миниcтър Димитрoв щe oбcъди cитуaциятa c кмeтa нa грaд Пeрник Cтaниcлaв Влaдимирoв.

Димитров разяснява, че всичко обвързвано с водната рецесия в Перник би трябвало да бъде докладвано на кмета, на ръководителя на Общинския съвет в Перник, само че крайното решение е на този, който ще даде парите - това е министър председателят.

"Многото работа е свършена преди този момент, аз се включвам от два дни ", означи той. "Аз персонално се съгласявам с мнението с хората от Перник, само че министър председателят ще вземе окончателното решение на следващия ден, мощно се надявам на следващия ден министър председателят да каже какво ще вършим. Аз персонално се надявам един ден София да стане предградие на Перник! "

Емил Димитров рапортува, че към този момент е изпратил екипи да ревизират ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове в района дали употребяват питейна вода за произвеждане на ток. Нареждането беше направено от Бойко Борисов по време на последното държавно съвещание.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР