Премиерът Бойко Борисов ще приеме днес италианския си колега Джузепе

...
Премиерът Бойко Борисов ще приеме днес италианския си колега Джузепе
Коментари Харесай

Джузепе Конте ни носи вести за италианския боклук

Премиерът Бойко Борисов ще одобри през днешния ден италианския си сътрудник Джузепе Конте, който е на публично посещаване у нас. Двамата ще беседват за двустранните връзки, за опциите за още по-активното им развиване, за тематики от общ интерес и от дневния ред на Европа и света.

Очаква се да бъде коментирана и тематиката за вноса на отпадък за преправка у нас от Италия.

Освен среща на четири очи сред министър-председателя Бойко Борисов и неговия сътрудник Джузепе Конте, ще се проведат и пленарни диалози сред делегациите.

За България страната е значим външнотърговски сътрудник и основен вложител. Италия се преглежда и като евентуален сътрудник за взаимни планове в области като туризъм, енергетика, строителство, просвета и обучение.

Премиерите Борисов и Конте се срещат на фона на 140-годишнината от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни, която бе маркирана през предходната 2019 година Двамата ще прегледат особено готова от италианското посолство у нас фотоизложба. 14 цветни платна с непоказвани досега фотоси наблюдават в последователност активността на 36-имата ръководители на италианската задача у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР