Премиерът Бойко Борисов ще представи пред парламента постигнатото от страната

...
Премиерът Бойко Борисов ще представи пред парламента постигнатото от страната
Коментари Харесай

Премиерът Борисов отчита европредседателството ни пред парламента

Премиерът Бойко Борисов ще показа пред Народното събрание постигнатото от страната ни по време на председателството на Съвета на Европейския съюз. Докладът му ще стартира тъкмо в 9:00 часа, а Канал 3 ще го излъчи онлайн.

В рамките на 10 минути министър председателят Бойко Борисов ще регистрира постигнатото по време на българското европредседателство. Изказвания за същия интервал от време ще може да прави и всяка парламентарна група. Депутатите ще имат право да слагат съответни въпроси на министрите. Отношение ще могат да взимат и присъстващите в пленарна зала членове на Европейския парламент. Техните изявления обаче ще са лимитирани в границите на 5 минути. Това са процедурните правила, които народните представители одобриха в сряда. По традиция, това не става без наложителната замяна на остри реплики сред ръководещите и опозицията. От Българска социалистическа партия видяха в разпоредбите опит за цензура. Причината е, че депутатите могат да задават въпроси, само че не и да взимат отношение по получените отговори. Вносителят на разпоредбите Данаил Кирилов отхвърли обвиняванията и изясни, че е следвал одобрена към този момент парламентарна процедура.

Миналата седмица министър председателят Бойко Борисов показа пред евродепутатите в Страсбург резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и главните цели на страната ни през последните шест месеца. А България получи редица похвали за метода, по който се е справила. Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер писа на страната ни „ Отличен " и благодари на българския министър председател Бойко Борисов и на екипа му за добре свършената работа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР