Премиерът Бойко Борисов ще предложи на държавните ръководители от Европейския

...
Премиерът Бойко Борисов ще предложи на държавните ръководители от Европейския
Коментари Харесай

Борисов иска превантивно затваряне на всички европейски граници

Премиерът Бойко Борисов ще предложи на държавните ръководители от Европейския съюз "компромисен вид " по тематиката миграция - предварителна защита, която включва затваряне на всички европейски граници.

Той разгласи концепцията си по време на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз.

Борисов похвали защитата на българо-турската граница. "Без доста да приказваме, да се оплакваме си създадохме надеждна защита на българо-турската граница и освен на нея. България подсигурява на 100% европейската външна граница. Границата ни с Турция, сухопътна и морска, е колкото тази с Гърция. България в цялостния размер си е свършила дилемите ", съобщи министър-председателят.

Лидерът на ГЕРБ подчертава върху европейската интеграция на Западните Балкани, която бе главният приоритет на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

"Прекрасно знаем, че всички страни от Западните Балкани не са подготвени и имат още дълъг път. Европейската им вероятност обаче ще направи по този начин, че да избегнем риска от войни, да задържим хората на Балканите ", изясни Борисов.

"Страните ни водиха война десетилетия между тях в разнообразни войни и съюзи. Стотици хиляди са починали. Най-близката война беше тази в Косово отново на Балканите. Хиляди в всеобщи гробове, опустошения и милиарди от всички нас за възобновяване ", добави министър председателят.

Той не скри задоволството си, че точно в София Ципрас и Заев са оповестили, че ще намерят решения за името на Македония.

"Положихме много старания и мисля, че има значителен прогрес и оптимизъм ", регистрира Борисов.

Министър-председателят посочи и подобряването на връзките сред България и Македония с подписването на Договора за добросъседство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР