Премиерът Бойко Борисов ще посрещне в началото на ноември своя

...
Премиерът Бойко Борисов ще посрещне в началото на ноември своя
Коментари Харесай

На 2 ноември в „Евксиноград“ ще се случат важни неща! Там Борисов ще...

Премиерът Бойко Борисов ще посрещне при започване на ноември своя израелски сътрудник Бенямин Нeтаняху в резиденция „ Евксиноград “ във Варна. Всъщност в същия ден - на 2 ноември, в резиденцията би трябвало да се състои срещата на високо равнище на така наречен Съвет за съдействие сред България, Румъния, Сърбия и Гърция. Именно по-късно така наречен Варненска четворка ще има среща с Нeтаняху, който ще бъде посетител на формата, пише в. Монитор.

Това ще бъде четвъртата поредна колекция на балканските водачи, като последната бе през април в румънската столица Букурещ. Тогава Борисов разиска с румънския министър председател Виорика Дънчила, гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и сръбския президент Александър Вучич инфраструктурните планове и свързаността на Балканите, както и стабилността и сигурността в района. Първото събиране бе във Варна, когато хазаин бе Борисов, а второто в Белград.

Посещението на израелския министър-председател пък бе контрактувано с Борисов при последната му аудиенция в Ерусалим през септември.

Днес  Борисов пък се срещна с посланика на Англия Ема Хопкинс , като двамата разискали развиването на договарянията за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, оповестиха от Министерски съвет. В диалога било доказано, че и двете страни ще положат старания за гарантиране правата както на българските жители във Англия, по този начин и на английските в страната ни. Борисов подчертал, че британците са добре признати и ще бъдат добре признати в България и след Брекзит.

В сряда и четвъртък пък министър председателят ще бъде в Брюксел за съвещанието на Европейския съвет. Само ден откакто се върне от Белгия, Борисов ще отпътува на публично посещаване в Обединените арабски емирства. Според първичната информация се възнамерява министър-председателят да се срещне с президента на ОАЕ и емир на Абу Даби Халифа бин Зайед ал Нахаян. Премиерът би трябвало да посети и Дубай, където да беседва с министър-председателя на емирството Мохамед бин Рашид ал Мактум. От Персийския залив българската делегация ще отпътува напряко за Египет. Само преди две седмици при присъединяване си в съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк Борисов беседва с египетския президент Абдел Фатах Ас Сиси и съобщи, че България преглежда страната като евентуален снабдител на природен газ, като има интерес да се включи в взаимния й план с Гърция и Кипър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР