Премиерът Бойко Борисов ще подари на папа Франциск златовезана икона,

...
Премиерът Бойко Борисов ще подари на папа Франциск златовезана икона,
Коментари Харесай

Борисов ще подари на папа Франциск икона, омофор и българско кисело мляко

Премиерът Бойко Борисов ще подари на папа Франциск златовезана икона, омофор и българско кисело мляко. Даровете ще бъдат връчени при посрещането на летище София, се споделя в известие на държавната осведомителна работа.

Иконата е на Светите братя Кирил и Методий, чието дело главата на Римокатолическата черква означи и в обръщението си към българския народ в навечерието на визитата си у нас. Омофорът е лента, символизираща епископската власт, на него са извезани облиците на Свети Петър и Свети Павел.

Папа Франциск ще дойде на 5 май в София с папска свита, формирана от 35 души - най-висши представители на Светия Престол.

Ето и програмата на събитията, които жителите и гостите на София могат да посетят, оповестена на Официалната страница за визитата на папата в България:

Неделя, 5 май 2019 година

13:00 ч Светият отец ще произнесе неделната молитва "Царица небесна " на площад "Свети Александър Невски ";

16:45 ч. на площад "Княз Александър Първи " папа Франциск ще отслужи света литургия;

Понеделник, 6 май 2019 година:

18:15 ч. на площад "Независимост " ще се състои събитие за мир с присъединяване на представители на разнообразни вероизповедания в България

В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причестяване, което папа Франциск ще даде на деца в църквата "Пресвето сърце Исусово " в 11:15 ч. на 6 май 2019 година За задачата пред храма са избрани зони за жители, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР