Премиерът Бойко Борисов ще отговаря на депутатски въпрос по време

Премиерът Бойко Борисов ще отговаря на депутатски въпрос по време ...

Борисов ще се появи за трети път на парламентарен контрол през тази година.

Премиерът Бойко Борисов ще отговаря на депутатски въпрос по време на петъчния парламентарен контрол, предаде БГНЕС.
Премиерът ще дойде в парламента за трети път от началото на тази година, за да отговаря на въпроси в рамките на контрола. На 13 юли той беше в НС заради питане на лидера на БСП Корнелия Нинова относно политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа. Той беше на парламентарен контрол и на 8 юни като отговори на въпрос от Антон Кутев относно визитата си в Москва в края на май 2018 година.
И на предстоящото си участие в парламентарния контрол министър-председател ще отговаря на един въпрос. Той отново е на депутата от левицата Антон Кутев и е относно функционалните задължения на министъра на Българското европредседателство към момента.
В програмата на контрола този петък на депутатски въпроси ще отговарят още двама вицепремиери и трима министри. Така пред депутатите на парламентарната трибуна трябва ще застанат заместник министър-председателите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, която е и министър на външните работи. Тримата министри, които ще отговарят на въпроси на народни представители са този на културата - Боил Банов, Петя Аврамова, която е министър на регионалното развитие и благоустройството и здравният министър Кирил Ананиев.

Източник: actualno.com