Премиерът Бойко Борисов ще иде в парламента, за да обясни

Премиерът Бойко Борисов ще иде в парламента, за да обясни ...

Борисов отговаря пред депутатите какво работи Лиляна Павлова.


Премиерът Бойко Борисов ще иде в парламента, за да обясни с какво се занимава ресорният министър Лиляна Павлова, след като българското европредседателство приключи.

Въпросът е отправен от депутата от БСП Антон Кутев и е "относно функционалните задължения на министъра на Българското европредседателство към момента".

Планираната дата за отговора на премиера е била 28 септември, но през последните две седмици Борисов беше зает в петъците. "Докога предвиждате госпожа Лиляна Павлова да е член на правителството в качеството й на министър на Българското председателство на Съвета на ЕС",пита още Кутев. 

За последно Борисов участваше в парламентарния контрол на 8 юни тази година. Тогава той отговаряше на питане за посещението му в Москва и какви са договореностите, които е постигнал с руския президент по отношение на доставките на природен газ за България. Въпросът отново беше зададен от Кутев.

Преди юни тази година премиерът за последно беше участвал в парламентарния контрол на 7 юли 2017 година. Миналата седмица финансовият министър обясни рядкото присъствие на премиера с това, че той "не може да си губи времето с парламентарния контрол, в който дебатът истеризира".

Източник: offnews.bg