Премиерът Бойко Борисов ще гостува следващата сряда, 21 ноември, при

...
Премиерът Бойко Борисов ще гостува следващата сряда, 21 ноември, при
Коментари Харесай

Изненада: Борисов ще ходи при Слави

Премиерът Бойко Борисов ще гостува идната сряда, 21 ноември, при Слави Трифонов, оповестиха от държавния пресцентър пред OFFnews. Вчера шоуменът насочи предложения към Цвета Караянчева, Румен Радев, Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Мая Манолова, като всеки от тях да бъде добре пристигнал в съответния ден от идната седмица. Засега са удостоверили Караянчева, Манолова и Борисов, като Караянчева само е помолила да гостува на 26-ти ноември, тъй като има длъжностен ангажимент на препоръчаната от Трифонов дата.
Голямата изненада е несъмнено единодушието на Борисов. Близо 10 години той и Трифонов са в скрита война, която избухна откакто министър председателят разгласи, че водещият желал 50 % от ГЕРБ на времето, а Трифонов бурно отхвърляше. Премиерът също бе част от прословутото обвиняване, че Слави имал градинка пред хотел " Маринела ". Борисов на няколко пъти повтаряше тезата си, до момента в който Трифонов единствено преди няколко месеца го назова измамник и изясни, че го заплашва със съд, в случай че продължи да приказва за въпросната градинка. Слави изигра една от водещите функции да помогне за популяризирането на Борисов още в най-ранните му години, когато бе основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
А ето думите, с които Трифонов предложения най-важните хора в страната.
„ Уважаеми фенове, виждам, че нещата в страната са много забавни, разнообразни, специфични, непредвидими. Някак си доста хора внезапно започнаха да търсят и правата си, и достолепието си. Което, несъмнено, е доста хубаво. Защото, съгласно мен, това е единственият метод да бъдем общество и общественост, а не електорат и навалица.
Чувам и виждам, че доста хора желаят промяна на системата. Само желая да ви напомня, уважаеми фенове, имам вяра, че вие не сте не запомнили, само че преди 2 години аз и моите сътрудници създадохме Инициативен комитет, посредством който инициирахме референдум, на който искахме да ви попитаме дали желаете промяна на системата от пропорционална – на мажоритарна. След големи премеждия, събиране на подписи, интервенция на тогавашния президент и Конституционния съд, който по избор и разпореждане на политическата класа – макар че би следвало да е самостоятелен – Конституционният съд направи по този начин, че отпаднаха три от въпросите. Но останалите 3, един от които беше за промяна на системата, бяха подложени на референдум.
Референдумът се състоя, гласоподаваха 3 милиона и половина българи, от които над 2 милиона и половина гласоподаваха “за” смяна на системата. Политическата класа обаче подцени обстоятелството, че толкоз доста хора са дали своят вот и опирайки се на закон, фиктивен от самата политическа класа, в действителност подцени референдума. Продължавам да ви напомням, че аз и моите сътрудници направихме всичко по закон, в това число като жители имахме право да протестираме и протестирахме пред Народното събрание. Е, тогава обстановката беше по-различна от в този момент. Освен мен, на стол, и моите сътрудници, имаше още стотина души. Не желая да кажа, че това ме е обезкуражило.
Такава беше действителността. Сега обаче е по-различно. Защо е по този начин, както и на още доста други въпроси, аз не мога самичък да си отговоря. Затова ще направя следното: защото обстановката е специфична и в действителност има потребност от отговори на доста въпроси, идната седмица ще поканя следните персони, с цел да ги запитвам и аз, а и вие, какво се случва и какво ще вършим. В понеделник поканвам в моето студио ръководителя на Народното събрание – Цвета Караянчева. Във вторник да заповяда господин президентът – Румен Радев. В сряда е добре пристигнал да дава отговор на въпроси министър-председателят Бойко Борисов. В четвъртък чакам да се срещна с основния прокурор Сотир Цацаров. А в петък за мен ще бъде чест да проведа диалог с омбудсмана на страната Мая Манолова. Ще изпратя публични предложения, както е по протокол, до всеки един от личностите, които поканвам.
Като споделям, че ще може да ги попитате и вие, имах поради тъкмо това. И по тази причина може да изпращате вашите въпроси към ръководителя на Народното събрание, президента, министър-председателя, основния прокурор и омбудсмана на следния адрес: pitai.slavishow.com
Уважаеми фенове, аз не знам дали те ще дойдат. Надявам се всички да дойдат. Аз съм ефирен водещ, поканвам ги в телевизионно шоу, желая да ги запитвам, вие да ги питате. Защо пък да не дойдат. Но и вие ще имате право да питате, и аз ще имам право да запитвам, тъй като сме техни работодатели. И по този начин – ще забележим какво ще стане идната седмица ", съобщи Трифонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР