Премиерът Бойко Борисов ще бъде на работни посещения в Държавата

...
Премиерът Бойко Борисов ще бъде на работни посещения в Държавата
Коментари Харесай

Борисов отива на посещение в Израел и Палестина

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на работни визити в Държавата Израел и в Палестина на 12, 13 и 14 юни. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.
В Ерусалим министър председателят Борисов ще организира срещи с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, с президента Реувен Ривлин и с водача на опозицията Исаак Херцог. На тях ще бъде изработен обзор на двустранните връзки в областите от съвместен интерес, в това число в областта на сигурността и битката с тероризма, и ще бъдат обменени отзиви по интернационалните и районни тематики.
В годината, в която означаваме 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи, министър-председателят ще взе участие в пленарната сесия на Глобалната конференция на Американския еврейски конгрес и ще беседва с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер.
Бойко Борисов и българската делегация, в която са включени вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова ще бъдат признати от Патриарха на Ерусалим Теофилос Трети.
Те ще имат среща и с българската общественост в Тел Авив, за която концерт ще изнесе ансамбълът на Николина Чакърдъкова.
В Рамала делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, ще беседва с премиера на Палестина Рами Хамдала за опциите за разширение на двустранното съдействие и за Близкоизточния кротичък развой.
При визитата си в Израел министър председателят ще бъде придружаван и от представители на Българската православна черква и на еврейската общественост в България.
Преди визитата си в Израел министър председателят Борисов ще се срещне в Измир с турския си сътрудник Бинали Йълдъръм. Срещата е в отговор на поканата на министър-председателя на Турция Борисов да бъде посетител на церемонията за откриването на трансанадолския газопровод ТАНАП.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР