Премиерът Бойко Борисов седна зад волана за поредната лична инспекция

...
Премиерът Бойко Борисов седна зад волана за поредната лична инспекция
Коментари Харесай

Борисов на АМ "Европа": Другите институции няма какво да покажат, затова се дразнят

Премиерът Бойко Борисов седна зад кормилото за следващата персонална ревизия по трасетата на страната, този път на Автомагистрала " Европа ", където беше преди към месец и половина. Борисов инспектира до каква степен е стигнал градежът на път за разкриване на цех на Coca-Cola в Костинброд. Придружаваха го министърът на стопанската система Емил Караниколов и зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков. Той рапортува, че теменужките, които са заплашен тип, са деликатно преместени от маршрута на автомагистралата.

" Много ми е кеф по този начин - първо минаваме по нивите, след това минаваме на трошляк и по-късно на асфалт ", разяснява Борисов, откакто направи разликата от предходното си посещаване на градежа. И загатна, че президентът Румен Радев се нервира от строителните триумфи на кабинета. " Затова доста се нервират другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, вложили сме, построили сме и сме го дали на хората ", заключи Борисов.

30% са напреднали за месец и половина строителните действия, пресметна Нанков. Икономическият министър пък акцентира на обстоятелството, че инфраструктурата е доста значима за непознатите вложители и те към този момент имат съответни упования.

" Без инфраструктура никой вложител няма да пристигна. Това е извънреден приоритет ", разяснява Караниколов, като посочи, че инвестицията на новия цех е за над 34 млн. лева, а страната се ангажира да построи съпътстваща инфраструктура за 1,8 млн. От началото на годината имаме сертифицирани 15 вложители, работи се по 70 капиталови плана, добави министърът на стопанската система. От предишния юни до този миг са разкрити нови 7 хиляди работни места с помощта на вложителите, заяви още Караниколов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР