Премиерът Бойко Борисов се яви в специализираната прокуратура на ул.

...
Премиерът Бойко Борисов се яви в специализираната прокуратура на ул.
Коментари Харесай

Премиерът се яви на разпит в спецпрокуратурата

Премиерът Бойко Борисов се яви в профилираната прокуратура на ул. " Черковна 90 ", с цел да бъде разпитан по досъдебно произвеждане за незаконно съдружие за търговия с въздействие, което касае и предприемача Пламен Бобоков. Преди седмица русенският бизнесмен сподели свои СМС-и с министър-председателя, които стартират с обръщението " Добро утро, необут " и се отнасят за либийския танкер " Бадр ".

Борисов към този момент съобщи, че няма нищо укоримо в това, че си е разменял известия с Бобоков. " Аз съм му помагал, водил съм го в делегация в Узбекистан. Водил съм го при премиера, в Румъния, в Турция. Това са български вложители в други страни ", оправда се той.

Днес показания би трябвало да даде и депутатът и бластен координатор на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев за неговата преписка с Бобоков. Бизнесменът съобщи неотдавна, че точно Нунев кадрува в дунавския град. Разпитан ще бъде и бившият общински началник на ГЕРБ в Русе Росен Даскалов.

" Сега " напомня, че раследването за търговия с въздействие против Бобоков беше оповестено от държавното обвинение чрез публикуване на негови смс-и със секретаря на президента по правните въпроси Пламен Узунов. От оповестената преписка излиза наяве, че двамата са обсъждали назначения за посланици, както и сагата с либийския танкер " Бадр ".
Бобоков сподели СМС и с Борисов за либийския танкер
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР