Премиерът Бойко Борисов се ядоса сериозно на водещата от bTV

...
Премиерът Бойко Борисов се ядоса сериозно на водещата от bTV
Коментари Харесай

Борисов се ядоса на Ризова заради Гешев и Цацаров и я срази с няколко въпроса

Премиерът Бойко Борисов се ядоса съществено на водещата от bTV Цветанка Ризова. Министър-председателят за следващ път се наложи да изяснява за какво Иван Гешев е бил номиниран за основен прокурор.

„ Това са двама души, които мислят сходно и имат идентични представи”, сподели Ризова.

„ Кой мисли сходно, познавате ли ги? Кой ваш редактор ги познава, че да каже, че мислят сходно? Целта им е не да са положителни хора, а да вкарат нарушителите в затвора”, отсече Борисов.

Той попита водещата за какво преди време е водела предаване в Нова телевизия, а по-късно се е преместила в bTV. „ Собствениците им еднообразно ли мислят? Трябва ли, като сте били в едната телевизия, да не бъдете в друга?

Цацаров и Гешев са доста са разнообразни. Цацаров е доста грамотен човек и в дебат ще победи всеки конкурент.

Гешев е израснал в оперативната работа. Убеден съм, че ще има доста повече триумфи и добра работа с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, тъй като има оперативно мислене.

Сотир Цацаров бе осъждам, гледа нещата от всички страни и съди. Министерство на вътрешните работи и прокуратурата би трябвало да съберат доказателствата бързо и да вкарат обвинения в съда”, уточни министър председателят.

„ Подкрепих най-вече Лозан Панов преди време. Нямаше да стане арбитър, в случай че не бях аз. С парламентарните си групи, с метода, по който се избират във Висшия съвет. Панов идваше постоянно при мен. Аз му споделих, че ще го поддържа.

Аз не съм двуличник. Представете си, че съперникът на Гешев бе Данаил Кирилов. Ако не беше определен Гешев, а Данаил Кирилов, щяхте да ме питате за какво е той. От член на ГЕРБ стана основен прокурор.

Кой да сложа на този пост, Мая Манолова ли? Само тази нелепост не бях направил, да я направя основен прокурор”, сподели той.

„ За мен най-хубавият бе Емил Радев, само че той е евродепутат от ГЕРБ. Срещнах се с доста хора. Няма по-добри. Има по-мързеливи! Мързи ги.

Това ли ще ни е предаването: Тази тематика съм я приказвал доста пъти!”, ядоса се той.

„ Искаха да създадем Христо Иванов или негов човек основен прокурор. Омръзна ми на мой тил да заемат постове и след това да чувам нелепостите му”, отсече министър председателят.

Според него президентът Румен Радев също утвърждава избора на Иван Гешев за основен прокурор. Но го върнал, тъй като нямало по какъв начин другояче да влезе в новините.

„ Братът на Гешев е измежду охранителите му. Как се прегръщаха и целуваха, когато го предложения в президентството”, напомни Борисов.

Водещата остана доста учудена от думите му, тъй като очевидно не бе уведомила, че братът на новия основен прокурор е толкоз покрай президента.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР