Премиерът Бойко Борисов се включи на живо в официалния си

...
Премиерът Бойко Борисов се включи на живо в официалния си
Коментари Харесай

Борисов: Пазете се много, защото това си е гадно, не сме богопомазани като Радев

Премиерът Бойко Борисов се включи онлайн в формалния си профил във Facebook по време на онлайн съвещанието на Министерски съвет през днешния ден. Той е под карантина и води диалога по домашно облекло.

Лайфът стартира с пояснение, че коронавирусът " е гадно заболяване " и апел да се съблюдава карантината.

" Пазете се доста, тъй като това си е гадно. Спазвайте карантината, тъй като ви наблюдават. Ние не сме богопомазани като президента Радев . Нашите служби единствено на него да му дават един ден карантина, като че ли е извънземен. Затова се разделихме и с шефа на РЗИ (бел.ред. - РЗИ-София). Не можеш да делиш хората... ", сподели Борисов.

" Очаквам, откакто Военновъздушни сили пламна и целият команден състав е по лечебните заведения и сухопътните войски да бъдат приземени с тези нелепости, които вършат ", добави още министър председателят.

Той уточни, че това е разликата сред Европа и България - " Законът е единствено за тези, които не харесваш. Иначе може да си го погазваш, когато можеш от високата позиция... Затова Брюксел приказва за корупцията по високите етажи за тези, които се имат за недосегаеми, че могат да вършат всичко ".

Борисов акцентира на обстоятелството, че за всеки човек, който нарушава карантината, има досъдебно произвеждане, и попита министъра на вътрешните работи Христо Терзийски " Така ли е? ".

" Тъй правилно ", отговори той и регистрира, че има 3100 досъдебни производства за нарушение на карантината.

Борисов от своя страна уточни, че президентът, с позволение на военния министър, обикаля по всички гарнизони в нарушаване на всички правила. Красимир Каракачанов отговори, че не може да забрани да се посещават гарнизоните.

" Тогава проф. Мутафчийски да не ми желае доброволци, цялата ВМА търси доброволци ", възнегодува Борисов и за следващ път сподели, че има РЗИ, което би трябвало да се сезира.

" Говори за господство на закона, ето това е, законът споделя по този начин и ние го съблюдаваме ", добави министър председателят.

След това мина всъщност върху разискване на проектобюджета за 2021 година

" Следващия бюджет ще го изпълняваме отново ние и по тази причина си вършим плановете до март, с цел да можем да употребяваме парите, които сме си обезпечили ние, в случай че народът ни даде да сме първа политическа мощ и ГЕРБ да ръководи с Патриотите, ние ще изпълняваме и ще продължим, по тази причина в плановете съм споделил - Вариант 1, продължаваме ограниченията, до момента в който има пандемия - 50 лева на пенсионерите и възнаграждение за първа линия ", изясни Бойко Борисов.

По думите му, това не е избирателен, а следизборен бюджет , целящ да може да има хора, които да продължат да живеят и работят в България.

" Май, юни ни обясняваха за какво не даваме грантове и пари за хората. Когато нашите екипи създадоха стратегии и откриха средства през европейските фондове и обезщетителни механизми и с данъчни отстъпки сложихме пари във всички системи, с цел да преодолеем тази ужасяваща пандемия... в този момент, виждате по какъв начин светът още веднъж умира. На три съвета в Брюксел съм се молил като малко дете да се подготвим за днешния ден, за декември, като виждам във Франция, Белгия... Фондът за подкрепяне към този момент е стотинки ", сподели още министър председателят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР