Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник помощник държавния секретар

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник помощник държавния секретар
Коментари Харесай

Борисов предлага задълбочаване на търговско-икономическите отношения със САЩ

Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати за Европа и Евразия Матю Бойс. Двамата разговаряха в Блед преди началото на стратегическия конгрес. Борисов и Бойс разискаха самодейността „ Три морета “, в която взе участие България дружно с още 11 европейски страни.

Борисов означи смисъла на самодейността като прагматична платформа за съдействие в търговско-икономическата област. Той уточни изгодите в границите на самодейността от задълбочаването на интеграцията на страните от района сред Балтийско, Адриатическо и Черно море и основаването на по-голяма съгласуваност сред тях по линията Север–Юг в региона на енергетиката, превоза, връзките, осведомителните технологии, бизнеса.

„ Още по-силното задълбочаване на българо-американските търговско-икономически връзки ще има значимо значение в интервала на възобновяване на стопанската система от пандемията от COVID-19 “, подчертава още Борисов по време на срещата си с Матю Бойс и посочи, че България и Съединени американски щати са съдружници и стратегически сътрудници като съдействието е извънредно необятно както на двустранна основа, по този начин и в границите на НАТО и на ЕС-САЩ.

Премиерът даде висока оценка на провелата се в София през януари първа сесия на Стратегическия разговор България-САЩ

. Борисов добави, че е доста значимо да се резервира позитивната наклонност за резистентен напредък на двустранната търговия сред България и Съединени американски щати, както и привличането на нови директни американски вложения. Значителен капацитет за това има във високотехнологичните браншове, аутсорсинга, машиностроенето и електротехниката.

В рамките на срещата бяха разисквани още тематики от сферите на енергетиката, сигурността и защитата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР