Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар по икономически

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар по икономически
Коментари Харесай

Борисов откри много оптимизъм в речта на Тръмп в Давос

Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар по стопански напредък, енергетика и околна среда на Държавния департамент на Съединени американски щати Кийт Крач в границите на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос.

Борисов и Крач разискаха речта на американския президент Доналд Тръмп по време на форума в Давос. „ Имаше доста оптимизъм в нея. Радвам се, че нашето стратегическо партньорство е тъкмо в тези сфери, за които Тръмп приказва - работни места, приходи, сигурност, мощна стопанска система “, означи министър-председателят. Вчера Тръмп съобщи, че Съединени американски щати са "в разгара на стопански взрив, сходен на който светът в никакъв случай не е виждал до момента ". "Америка преуспява. Америка процъфтява и да, Америка още веднъж печели, както в никакъв случай до момента ", похвали се той. Президентът също по този начин разгласи, че Съединени американски щати ще се причислят към самодейността за един трилион дървета, стартирана по време на Световния стопански конгрес в Давос.

Българският министър председател добави, че в Давос е разговарял с Иванка Тръмп, която е част от американската публична делегация на форума като консултант на президента. „ Идеята, която тя има, е доста значима за нашия район и е в областта на безработицата измежду младежите “, уточни Борисов.

Българският министър-председател подчертава пред заместник-държавния секретар на Съединени американски щати, че тази година в София ще се проведат две огромни мероприятия - процесът „ Акаба “, който страната ни провежда с краля на Йордания и Берлинският развой, който България семейства взаимно с Република Северна Македония.

В хода на диалога Бойко Борисов посочи още, че енергийният бранш дава необятно поле за съдействие сред България и Съединени американски щати. „ Партньорството ни в тази област има капацитет да способства за подсилване на енергийната сигурност на страната ни и за диверсификация на енергийните източници и направления, в това число чрез импорт на полутечен природен газ при преференциални за България условия “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов.

Той означи, че страната ни високо прави оценка поддръжката на американските сътрудници за осъществяване на предпочитани инфраструктурни планове като междусистемната газова връзка Гърция-България и проектирания терминал за полутечен природен газ при Александруполис.

„ Запазване на основната роля на България на газовата карта на Европа е от стратегическо значение “, безапелационен бе министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР