Премиерът Бойко Борисов се срещна с работниците на АМ "Хемус"

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с работниците на АМ "Хемус"
Коментари Харесай

Борисов: Дори и в неделя усилено се работи по АМ Хемус


Премиерът Бойко Борисов се срещна с служащите на Автомагистрала "Хемус " през днешния ден. В профила си в обществената мрежа той качи фотоси и коментар към тях: "Дори и в неделя се работи интензивно по построяването на Автомагистрала "Хемус " сред Белокопитово и Буховци, за което сърдечно благодарих на строителите. Всеки един от тези хора е мой другар. За да продължи смяната в България, се поставят доста старания. Заедно реализираме положителни резултати ", написа той.

Във Фейсбук министър председателят е пуснал и видео от построяването на интерконектора Гърция-България. По думите му той е измежду основните цели на българското държавно управление в енергийния бранш.

"Реализацията на междусистемната газова връзка е от стратегическо значение освен за двете страни, а и за цяла Европа. Проектът е включен в 7-те топ предпочитани плана на Европейския съюз в региона на енергетиката. Той ще докара до действителна диверсификация на маршрутите и източниците на доставяне през Гърция посредством доставки Каспийския район, Близкия изток и Източното Средиземноморие посредством съществуващи и нови терминали в Гърция и Турция.

След като работихме поредно за ускорение на подготвителните действия и за обезпечаване на нужното финансиране на плана, строителните действия по плана напредват. Мобилизирана е нужната техника, стартираха изкопните действия и е осъществена доставка на тръбите за първия километър от трасето на газопровод. "

Източник: dnes.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР