Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Южна Корея

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Южна Корея
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Южна Корея Мен Дже-ин

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Южна Корея Мен Дже-ин, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Срещата сред двамата се организира в Президентския замък в столицата Сеул. Премиерът предложения корейския президент в България и изиска поддръжка от него за вложения на корйски компании в България. Това е първата аудиенция на настоящ български министър-председател в южноазиатската страна. Президентът Мен Дже-Ин посочи, че стокообменът сред двете страни нараства и пое ангажимент да популяризира страната ни. Борисов удостовери българската позиция за дипломатическо разрешаване на обстановката на Корейския полуостров и получи поздравления за избора на Кристалина Георгиева за началник на МВФ.

В рамките на тридневната си аудиенция министър председателят и водената от него българска делегация, в чийто състав са вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на стопанската система Емил Караниколов, се срещна с премиера на Южна Коре Ли Нак-йон и представители на южнокорейския бизнес. Това, което стана ясно, е, че България ще даде статут на стратегически вложител на южнокорейски компании. Бойко Борисов към този момент предложи на " Хюндай " да построи Център за електро- и самостоятелни коли в България. Втора корейска компания може да влага 1,5 милиарда евро в цех за акумулатори за електрически автомобили у нас. Двете страни подписаха и Меморандуми за съдействие в енергетиката и външните работи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР