Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп
Коментари Харесай

Борисов потвърди стабилните ни отношения пред Ердоган

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп Ердоган в Истанбул. Разговорът сред двамата водачи се състоя след тържествената гала по откриването на газопровода " Турски поток ".

Борисов и Ердоган разискаха разширението на двустранното политическо и икономическо съдействие. Българският министър-председател посочи постоянното и стабилно развиване на връзките сред България и Турция в редица браншове. Беше очебийно, че партньорството сред двете страни се основава на правилата на добросъседство и взаимно почитание.

" Турция е наш комшия, съдружник в НАТО и наш основен сътрудник в региона на миграцията, сигурността, битката с тероризма, енергетиката, селското стопанство " , съобщи министър председателят Бойко Борисов.

По време на диалога министър председателят Борисов означи, че страната ни високо прави оценка приноса на Турция по въпросите с миграцията и дефинира като основно използването на взаимната Декларация сред Европейски Съюз и Турция от 18 март 2016 година

" Дипломацията и мирът би трябвало да останат водещи при решаването на редица проблеми. Всички ние имаме интерес да изградим бъдеще, което се основава на непоклатимост, сигурност и разцвет ", посочи още Борисов.

Българският министър-председател и турският президент разискаха също обстановката в Близкия Изток. Премиерът Борисов акцентира, че страната ни в никакъв случай не е водила политика против някоя страна.

" Само мирът може да реши проблемите в Близкия Изток ", безапелационен бе Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР