Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен
Коментари Харесай

Борисов се интересува от плановете за ремонт на стадиона в Кърджали

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на професионален футболен клуб " Арда " Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и капитана на тима Иван Караджов.

По време на срещата управлението на футболния клуб показа пред премиера плана за усъвършенствания на стадион " Aрена Арда " в Кърджали. Изграждането на осветяване на стадиона е наложително изискване , с цел да може ПФК " Aрда " да играе домашен мачове в Първа лига. Проектът планува още създаване на козирка, табло и прилежаща инфраструктура.

Ръководството на футболния клуб пое ангажимент пред министър-председателя да бъде проведена среща в Кърджали, на която да участват архитектите, изготвили плана , с цел да дадат повече детайлности към проектите за възстановяване на стадиона.

Срещата има за цел да се откри решение за финансиране на клуба , каквото получават всички останали клубове от Първа лига, като разноските ще се усъвършенстват оптимално.

Обновеният стадион в Кърджали бе публично открит през месец май 2018 година Спортното оборудване е ремонтирано главно за първи път след построяването си през 1961 година Вложените средства са към 2 милиона лв..

Извършен е ремонт на футболното игрище и възобновяване на настилката на лекоатлетическата писта , актуализирани са трибуните за фенове, напълно ремонтирани са прилежащите здания и е направено благоустройство на територията на комплекса.

Стадионът дава отговор на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни надпревари в Кърджали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР