Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Международния олимпийски

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Международния олимпийски
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. По време на диалога българският министър председател акцентира, че страната ни има сериозна и поредна политика към развиването на спорта и се гордее със мощните си спортисти в редица дисциплини.

 Бойко Борисов: България ще е хазаин на Евроволей 2021
Бойко Борисов: България ще е хазаин на Евроволей 2021

Премиерът заяви, че девойките са избрали да играят в Пловдив и Русе

" Преди 1990 година всички страни в района се популяризираха най-вече посредством спорта, само че по-късно настана съсипия. Бяха приватизирани дребното спортни зали, които имаше в България. Нямаше такива нито в столицата, нито в града на Стефка Костадинова - Пловдив. Вложихме 350 милиона лв. и започнахме да построяваме една по една спортни зали из цялата страна. Днес имаме " Арена Армеец ", " Колодрума " в Пловдив - най-големият в Европа, както и доста други ", съобщи министър-председателят.

 Снимка 378312
Източник:

Премиерът Борисов оцени като извънредно положителен интереса на редица значими интернационалните фигури към трите Световни шампионати у нас и отзивите им за положителната организация на семействата.

" Домакинствата, които получихме, са самопризнание за направеното като материална база в страната. Благодаря на българските спортисти, които придават стойност на инвестицията на страната и дават образец на идващите генерации ", акцентира министър председателят.

" Благодаря ви, че инвестирате в спорта и в бъдещето на младите. Ние следим тези процеси. Имаме отлично съдействие, което ще продължим. Европа и светът виждат напредъка на България в последните години. Това се потвърди най-много с сполучливото ви европредседателство ", съобщи по време на диалога Томас Бах.

Той акцентира, че семействата на трите Световни шампионати у нас - по художествена гимнастика, по гребане и по волейбол, демонстрират високата класа на България в спорта.

 Снимка 378316
Източник:

На срещата участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и зам.-председателите Валентин Йорданов, Красимир Инински и Любомир Ганев, както и проф. Пенчо Гешев - ректор на НСА.

В рамките на визитата си президентът на МОК ще посети Световното състезание по художествена гимнастика в София и шампионатът по гребане в Пловдив.

 Снимка 378315
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР