Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Австрия Александър

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Австрия Александър
Коментари Харесай

Борисов и Ван дер Белен обсъдиха щафетата на европредседателството

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Австрия Александър ван дер Белен, който е на публично посещаване в България. Двамата разискаха ситуацията на Балканите и вероятността пред страните от района за реализиране на непоклатимост, транспортна и цифрова съгласуваност и стопански напредък. Темата е приоритет за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и е във фокуса и на бъдещото австрийско председателство.

Министър-председателят Бойко Борисов осведоми австрийския президент за извършените срещи с водачите от района, както и с интернационалните финансови институции, които се ангажират с реализацията на инфраструктурните планове на Балканите. Обсъдени бяха и опциите, които дава Дунавската тактика като инструмент за поощряване на стопанската система и връзките сред страните. Ван дер Белен приветства напъните на България за опазването на външната граница на Европейския съюз и задържането на миграцията до нулеви равнища. Борисов акцентира, че една от аргументите да се резервира положителният разговор с Турция е съглашението за мигрантите да остане работещо. „ Това е беше и задачата на лидерската среща във Варна на 26 март, когато се договорихме разговорът да се възвърне и съглашението за мигрантите да продължи действието си “, уточни българският министър председател.

Българският министър председател и австрийският президент разискаха и развиването на двустранните търговско-икономически връзки, които оцениха като отлични. Отчетен беше растеж на износа за Австрия от близо 7% за последната година и положителното партньорство сред български и австрийски компании в областта на инфраструктурата и връзките.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР