Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейския съвет

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейския съвет
Коментари Харесай

Борисов напомни на Туск обещанието ни за Западните Балкани

Премиерът Бойко Борисов се срещна с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск в границите на формалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Българският министър-председател съобщи, че тематиката за интеграцията на Западните Балкани остава водещ приоритет по време на нашето председателство и страната ни ще разчита на поддръжката на всички европейски институции и страните членки.

" Европейските очаквания на жителите на страните от Западните Балкани ще съберат дружно на една маса всички водачи. Знам, че това ще е дълъг развой, само че това е развой, който ни учи на помиряване и на това да обърнем погледа напред. Очакванията на моите сътрудници са за ускорение на процеса на евроинтеграция ", е подчертал българският министър председател.

Бойко Борисов и Доналд Туск са били единомислещи, че тематиката за интеграцията на страните от Западните Балкани е значима освен за района, само че и за целия Европейски съюз. Двамата са разискали благоприятни условия в областта на инфраструктурата и свързаността в района. Доналд Туск е изразил признателност за самодейността на българския министър председател за срещата на върха в София на 17 май, когато се чака водачите да обсъдят тематиката " Западни Балкани ".

По време на диалога двамата са дискутирали и организацията на срещата на върха, на която двамата ще бъдат домакини. /Марица.бг



тагове борисов туск западни балкани
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР