Премиерът Бойко Борисов се срещна с патриарха на Ерусалим Теофилос

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с патриарха на Ерусалим Теофилос
Коментари Харесай

Патриархът на Ерусалим удостои Бойко Борисов с два ордена

Премиерът Бойко Борисов се срещна с патриарха на Ерусалим Теофилос Трети и бе почетен с Орден на рицаря на Ерусалим за неговите заслуги към православието. На срещата участва и българска делегация, която включваше вицепремиера Томислав Дончев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министъра на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кмета на София Йорданка Фандъкова, оповестиха от държавния пресцентър.

 Патриархът на Ерусалим удостои Бойко Борисов с два ордена
© Правителствена Информационна Служба

Борисов, който е на работно посещаване в Израел, посети още и Божи гроб и се поклони пред свещеното за всички християни място, което събира хиляди гости всеки ден. След това Теофилос Трети прогласи българския министър председател за върховен пълководец на Ордена на Светия Божи гроб, като го награди със златен кръст, върху който има златна корона и звезда.

Премиерът благодари на патриарха на Ерусалим за опцията българската делегация да се допре до това свещено и непреходно място. Бойко Борисов увери Теофилос Трети, че България поддържа изцяло Патриаршията в Ерусалим в задачата ѝ да носи мир и съгласие по света.

" За нас е голяма чест да сте тук, в Ерусалим. Ние ви възприемаме като дипломат на мира ", съобщи Теофилос Трети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР