Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на вътрешните работи

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Борисов се срещна с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, който е на посещаване в София, заяви пресслужбата на кабинета. Двамата са разискали съдействието в областта на сигурността, ограничение на миграционния напън, битката с контрабандата и проведената престъпност.

" За България, както и за Европейски Съюз, Турция е стратегически сътрудник - другарска прилежаща страна, съдружник в НАТО и значим сътрудник в региона на сигурността и публичния ред. Стабилното и стабилно развиване на двустранните връзки е приоритет на българската политика ", е споделил министър-председателят Бойко Борисов.

Той е подчертал, че взаимната работа на двете страни в тази област ще способства за укрепването на доверието и ускоряването на осведомителния продан.

Премиерът Борисов е добавил, че страната ни е подготвена да разшири и засилва контактите с Турция на професионално равнище сред обособените структури на двете министерства със сходни функционалности. " Към момента сполучливите ни реализации са най-вече по линия на наркотрафика и контрабандата на артикули. Бихме желали да развиваме самодеен продан на информация по всички предпочитани линии ", е декларирал министър-председателят.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е споделил, че сега районът е изправен пред доста провокации. Той е дал висока оценка на равнището на съдействие в региона на сигурността, което България и Турция са построили, допълниха от държавната пресслужба.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР