Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на отбраната на

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на отбраната на
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната ни благодари за маските и защитните облекла

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на защитата на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер.

Двамата показаха удовлетворение от ползотворното двустранно съдействие и показаха за образец партньорството при започване на пандемията от COVID-19, когато с помощта на взаимната работа Г ермания се достави с защитни средства, създадени от български компании, които бързо съумяха да реорганизират производствата си.

" Искам да Ви благодаря най-сърдечно, че България ни поддържа в продукцията на защитните дрехи и маските, това доста ни оказа помощ . Сътрудничеството ни е доста значимо, тъй като единствено дружно можем да преодолеем следствията от тази рецесия " , съобщи немският министър.

Двамата разискаха целите на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз , стартирало на 1 юни, както и европейското съдействие в Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз. Борисов пожела триумф на Германия в осъществяването на всички цели през идващите шест месеца.

Министър-председателят съобщи, че солидарността би трябвало да остане водеща в напъните на Европа за оправянето с новите закани пред сигурността. Той акцентира, че главен приоритет за страната ни, като член на Европейски Съюз и НАТО, е укрепването на устойчивостта, както в икономическо и обществено отношение, по този начин и във военно.

Борисов беше безапелационен, че в интервал на невиждана рецесия за Европа и света България продължава да извършва уговорките си, поети по линия на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз.

Той уточни, че страната ни остава ангажирана с осъществяването на отговорностите си, свързани с развиването на Постоянното структурирано съдействие в региона на защитата, в това число и във връзка с разноските за защита.

Премиерът съобщи, че в европейски проект България чака упорит бюджет за Европейския фонд за защита като основен механизъм за развиване на изследователската и индустриално-технологичната база на Европа, понижаване на зависимостите и реализиране на стратегическа самостоятелност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР