Премиерът Бойко Борисов се срещна с министър-председателя на Княжество Лихтенщайн

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с министър-председателя на Княжество Лихтенщайн
Коментари Харесай

От Лихтенщайн Борисов обеща повече дискусии за Истанбулската конвенция

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министър-председателя на Княжество Лихтенщайн Адриан Хаслер, с който продължиха диалога по тематиките, разисквани по-рано с принц Алоис декор унд цу Лихтенщайн. В срещата участваха също министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, както и министърът на външните работи, правораздаването и културата Аурелиа Фрик.

Министър-председателят осведоми своя сътрудник за полемиките към ратификацията на Истанбулската спогодба у нас. Коментарът му беше провокиран от имитация на министър Фрик, че е научила за дебатите. Княжеството, също като България, се е включило към документа в отбрана на дамите и децата от принуждение. " В Истанбулската спогодба става въпрос за принуждение над дами и деца. Популистите неверно подведоха обществото. Ние очевидно не обяснихме задоволително. Сега ще обясняваме повече, ще четем повече, ще разкажем защо става въпрос, тъй като да спрем насилието над дамите и децата, това е полезност ", сподели българският министър председател.

На срещата бяха разисквани опциите за взаимни планове и стратегии в региона на дуалното професионално образование, където Лихтенщайн има доста положителни резултати. Бойко Борисов уточни, че за българското държавно управление образованието е приоритет номер едно и заяви за първите стъпки, които страната ни предприе в тази тенденция, като ограниченията за приобщаването на отпадналите от учебно заведение възпитаници, поетапното повишение на учителските заплати, увеличението на средствата за просвета и обучение, развиването на професионалното обучение в партньорство с бизнеса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР