Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния равин на Европа

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния равин на Европа
Коментари Харесай

Борисов пред главния равин на Европа: България е пример за религиозна толерантност

Премиерът Бойко Борисов се срещна с основния равин на Европа Пинкас Голдшмидт. По време на диалога основният равин изрази признателност към българското държавно управление за поддръжката и сигурността, която страната ни оказва към българската еврейска общественост.

Пинкас Голдшмидт означи, че в други елементи на Европа се следи увеличение на деянията на антисемитизъм за разлика от България. Премиерът Бойко Борисов акцентира, че страната ни постоянно е била образец за религиозна приемливост и в България обичайно няма процеси на антисемитизъм. Той добави, че по тези въпроси у нас има и специфичен народен координатор, чийто функционалности се извършват от заместник-министър на външните работи.

Главният равин Голдшмидт съобщи, че България и държавното управление са извънредно уважавани измежду еврейските общности в Европа. В диалога министър председателят Борисов акцентира, че не би трябвало да се не помни подвига на българите за спасяването на българските евреи по време на Холокоста.

В диалога министър председателят Борисов беше поканен от Конференцията на европейските равини да взе участие като почетен посетител в работната им сесия в границите на Мюнхенската конференция по сигурност през февруари 2019 година
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР