Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния прокурор на Турция

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния прокурор на Турция
Коментари Харесай

Борисов се срещна с главния прокурор на Турция Мехмет Акарджа

Премиерът Бойко Борисов се срещна с основния прокурор на Турция Мехмет Акарджа, който е на посещаване в София по покана на българския си сътрудник Сотир Цацаров. Борисов и Акарджа оцениха високо построеното съдействие сред България и Турция в региона на сигурността, миграцията и наказателноправните въпроси. Във фокуса на диалозите бяха сложени тематиките за терористичните закани, битката с проведената престъпност и интернационалното съдействие по наказателноправни въпроси.

" Турция с изключение на наш непосреден комшия е и значим сътрудник в региона на миграцията и битката с тероризма ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов. Той акцентира, че резултатите от подписаното съглашение с Турция се виждат и сега към българо-турската граница има нулев мигрантски напън. " Споразумението сред Европейски Съюз и Турция е значимо за всички европейски страни ", уточни Борисов и добави, че мирът и разговорът са най-хубавото средство на дипломацията. Българският министър председател напомни и че единствено преди година във Варна беше извършена знаковата среща ЕС-Турция, която е дала позитивна тенденция на развиване в връзките сред Анкара и Брюксел.

В делегацията на турския основен прокурор Акарджа бяха старшите прокурори Илкнур Алтънташ и Салих Чимен, както и посланика на Република Турция в България Хасан Улусой.

На срещата в Министерския съвет участва и основният прокурор на България Сотир Цацаров.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР