Премиерът Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи
Коментари Харесай

Борисов се срещна с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан

Премиерът Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на защитата и шеф на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан.

По време на диалога бяха разисквани вероятностите за задълбочаването на военното съдействие, осъществяването на взаимни учения, както и усилването на партньорството във военно-образователната сфера. Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан благодари на премиера Борисов за опцията да обменят мнение и опит в региона на взаимоотношението по линия на партньорството с НАТО и Европейския съюз.

Българския министър председател Бойко Борисов осведоми генерал-полковник Садъков, че като страна член на НАТО България поставя съществени старания за развиването на отбранителната дарба на българските въоръжени сили и работи интензивно за осъществяване на дилемите към груповата защита на Алианса. Министър-председателят Борисов изрази вяра, че положителните политически и стопански връзки сред България и Азербайджан ще бъдат основа за още по-успешно военно партньорство.

На срещата в Министерския съвет участваха и началника на защитата военачалник Андрей Боцев и заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР