Премиерът Бойко Борисов се скара на шефа на детското отделение

...
Премиерът Бойко Борисов се скара на шефа на детското отделение
Коментари Харесай

Борисов насмете Мангъров: Кажи кой да умре!

Премиерът Бойко Борисов се скара на шефа на детското поделение на Инфекциозна болница доцент Атанас Мангъров, който непрекъснато желае по-леки ограничаващи ограничения. Министър-председателят прикани лекаря да спре да приказва за облекчение на ограниченията.

" Да пуснем младите напред значи да кажем: Тези ще умрат, тези ще живеят. Аз моето дете няма да си го пусна. Това, което Мангъров приказва е невероятно и всички страни се отхвърлиха да го вършат, когато започнаха да мрат хората. Кажете му, че не съм склонен да демобилизира хората. Той приказва това, което хората желаят да чуят. Кажи какъв брой ще умрат и уточни с името си кои са тези хора като си професор ", обърна се Борисов към Мангъров.

Следващите 2-3 седмици ще бъде пикът на болестта у нас, сподели още министър председателят, който даде брифинг в Министерски съвет дружно с Медицинския експертен съвет към държавното управление. На конференцията бе и шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, с цел да се покаже, че сред двете структури няма напрежение, въпреки че Мутафчийски и шефът на съвета проф. Коста Костов са в обтегнати професионални връзки.

Следващите 2-3 седмици ще са сериозни. Все по-тежко ще става, съобщи Борисов в пояснение за какво държавното управление изиска удължение на изключителното състояние до 13 май. Ако Мутафчийски заяви три поредни дни, че инфектираните понижават, че слизаме от платото, незабавно ще облекчим ограниченията, даде обещание министър председателят.

В момента, колкото и да не им се седи на хората у дома, колкото и да не е добре за стопанската система, тези три седмици ще бъдат сериозни. Към днешна дата България се дава за образец в Европейски Съюз за най-добре справилата се страна. Всички българи го усетиха това - инстинктът за самозапазване им се обади, безапелационен бе Борисов.

По въпроса за тестванията министър председателят акцентира, че PSR-тестът е най-надеждният тест в света. И изрази неразбиране за какво се сътвори противоборство в обществото.

Тема на брифинга бе и БЦЖ-ваксината против туберкулоза. Тя се поставя по имунизационен календар на бебета. В момента освен няма смисъл възрастните хора да се имунизират, само че е и нездравословно, обясниха Борисов и професорите от Медицинския съвет. Повод са информациите от Съединени американски щати, че имунизацията против туберкулоза може да се окаже оръжието против ковид, тъй като е открито, че имунизираните хора по-малко се заразяват с вируса или в случай че го прихванат заболяването минава по-леко. Абсолютно противопоказно е да се поставят БЦЖ ваксини на възрастни по време на пандемия, безапелационни бяха учените и от държавната компания " Булбио ", която създава имунизацията. Компанията стартира да пакетира хлорохин, който се употребява за лекуване на ковид, разгласи още Борисов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР