Премиерът Бойко Борисов се разграничи от предложението на коалиционния партньор

...
Премиерът Бойко Борисов се разграничи от предложението на коалиционния партньор
Коментари Харесай

Борисов подкрепи Хелзинкския комитет, но без да критикува ВМРО

Премиерът Бойко Борисов се разграничи от предлагането на съдружния сътрудник в ръководството - Вътрешна македонска революционна организация, за закриване на неправителствената правозащитна организация Български хелзинкски комитет (БХК), само че не видя проблем в настояването.

Вчера в сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров Вътрешна македонска революционна организация настоя страната да приключи активността на БХК " поради неприемлива интервенция в правосъдната система на България ". Повод е предварителното освобождение от пандиза на австралиеца Джок Полфрийман, наказан за убийството на юноша през 2007 година От правозащитната организация на собствен ред упрекнаха партията, че я употребява за задачите на предизборната си акция за локалния избор в края на месеца.

В телефонно изявление за телевизия " Европа " през днешния ден министър председателят съобщи, че партията му - ГЕРБ, не поддържа самодейността на Вътрешна македонска революционна организация. Той добави, че постоянно е бил за свободата на словото и на изложение на разнообразни позиции и че неправителственият бранш е извънредно значим като коректив на всяко ръководство.

" С Хелзинския комитет, в случаите, когато се е налагало, сме работили добре. И не виждам никаква логичност мен да ме питате дали съм " за ", или не. Неправителственият бранш е извънредно значим като коректив на всяко едно ръководство [...} и постоянно когато са ни подавали сигнали, които са били верни, ние сме се съобразявали с тях. Така че от ГЕРБ нямаме такива оферти ", съобщи Борисов.

Премиерът избегна да разяснява по какъв начин приема настояването на партия от ръководещата коалиция за закриване на неправителствена организация, като уточни, че в съдружното съглашение има текстове, които ГЕРБ съблюдава и добави: " Така че какво са решили Вътрешна македонска революционна организация, си е тяхно право, на тази партия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР