Премиерът Бойко Борисов се позова на историческа справка от времето

...
Премиерът Бойко Борисов се позова на историческа справка от времето
Коментари Харесай

Борисов към Ердоган: Да започнем ли да си спомняме за цар Симеон и къде е бил?

Премиерът Бойко Борисов се базира на историческа информация от времето на българския цар Симеон Велик и, който в завоеванията си стига до Константинопол , сегашен Истанбул . Така Борисов отговори на поръчката на турския президент Реджеп Ердоган , че т ериторията на Босна и Херцеговина е завещана на Турция.
 
Коментарът беше изработен по време на визитата на българския министър-председател в столицата Сараево . Борисов предизвести, че би трябвало да се внимава с мненията на сходна поръчка, тъй като има заплаха те да подхранят национализма на Балканите.
 
След като предизвести, че отношението към поръчката на президента Ердоган би трябвало да е внимателно, българският министър председател му отговори по следния, по думите му " европейски ", метод:
 
Но преди 13-14-ти век на Балканите също има история, също има наследници. Някои са ходили чак до Цариград. Продуктивно ли е да стартираме да си спомняме за цар Симеон къде е бил? И кой къде се е крил тогава . И... край “, съобщи министър председателят.
 
Борисов напомни, че Турция има интерес да поддържа оптимално положителни връзки с Европа , поради огромния стокообмен, и България го подкрепя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР