Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо на строежа на тунела

...
Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо на строежа на тунела
Коментари Харесай

Премиерът инспектира и строежа на АМ “Струма“

 Премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо на градежа на тунела на Автомагистрала “Струма “ край Железница, Симитлийско, съпроводен от зам. районния министър Николай Нанков. Работниците не се тормозиха, а той ги поздрави. Премиерът самичък си управляваше джипа, а на обекта бързо се появи новия водач на ГЕРБ в Пиринско и евродепутат Андрей Новаков, написа " Труд ".

" 90% от хората се изрекоха, че би трябвало да минава магистрала през дефилето, само че българите сами си вършим тиня, разяснява Андрей Новаков пред премиера, визирайки изявленията и писанията на " Зелените “ пред евроинституциите. " Така е българския котел в пъкъла не се пази, дори теглят българите сами към дявола, разяснява Борисов.

След като видя по какъв начин се работи, Борисов изясни, че по 8 мера тунел дневно се прави. " Сега стартира и тунела на Шипка и ще се съревновават с този. Хубаво е да има конкуренция, сподели още Борисов.

Попитан по какъв начин ще разяснява подписката на кресненчани, които не желаят автомагистралата да минава през Кресненското дефиле, а да остане локален, местен път. Борисов отговори: " Aми ще стигне до там и завършек на пътя ".

Той напомни, че тези дни министерския съвет е отпуснал милион и двеста хиляди лв. за тръбопровод на Кресна,защото не са имали планове. А зам.-министър Нанков подсети, че поради кмета на Кресна не се е състояла консолидацията на Водната асоциация и цялата област е изгубила европейското финансиране във водния бранш,защото тогава кресненчани са считали,че пари от страната не са им нужни, с цел да се оправят. А единствено две години по-късно Кресна си е трансформирала мнението.

Борисов обходи трасето на автомагистрала Струма, което се строи в сектора Благоевград-Симитли и остана удовлетворен от видяното.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР