Премиерът Бойко Борисов се похвали със спортните зали пред президента

...
Премиерът Бойко Борисов се похвали със спортните зали пред президента
Коментари Харесай

Борисов се похвали със спортните ни зали пред шефа на МОК

Премиерът Бойко Борисов се похвали със спортните зали пред президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах , който е на посещаване в България.

По време на диалога българският министър председател Борисов акцентира, че страната ни има сериозна и поредна политика към развиването на спорта и се гордее със мощните си спортисти в редица дисциплини.

Шефът на МОК е безапелационен, че семействата на трите международни шампионати у нас - по художествена гимнастика, по гребане и по волейбол, демонстрират високата класа на България в спорта.

Томас Бах означи, че Европа и светът виждат напредъка на България в последните години, като акцентира, че това се е потвърдило с сполучливото европредседателство.

По думите на Борисов дребното спортни зали, които е имало в България преди 1990 година са били приватизирани.

" Вложихме 350 милиона лв. и започнахме да построяваме една по една спортни зали из цялата страна ", съобщи министър-председателят.

Премиерът оцени като извънредно положителен интереса на редица значими интернационалните фигури към трите международни шампионати у нас.

" Домакинствата, които получихме, са самопризнание за направеното като материална база в страната ", безапелационен е Борисов.

Той не пропусна да благодари и на българските спортисти, които дават образец на идващите генерации.

В рамките на визитата си президентът на МОК ще посети международното състезание по художествена гимнастика в София и по гребане в Пловдив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР