Премиерът Бойко Борисов се похвали пред представителите на бизнеса, че

...
Премиерът Бойко Борисов се похвали пред представителите на бизнеса, че
Коментари Харесай

Борисов пита бизнеса: Зле сме, ама колко да сме зле

Премиерът Бойко Борисов се похвали пред представителите на бизнеса, че в границите на две години контрабандата на цигари и тютюн е намаляла съвсем пет пъти. Освен това Борисов посочи положителната работа на държавното управление в битката със сивата стопанска система. По думите му сивият бранш е намалял до 7%, откакто в един интервал е достигал 34 на 100. Той акцентира също по този начин, че милиарди пари, "черни пари ", са отивали в черната стопанска система от контрабандата. Според премиера в този момент се виждат резултатите от работата на неговите подопечни - има и повече доходи в хазната.

Сред триумфите на кабинета Борисов изведе и усвояването на средства от европейските фондове. Двадесет страни в Европейски Съюз били след нас по този индикатор. Министър-председателят разкритикува работата на служебното държавно управление на Огнян Герджиков, защото за трите му месеца имало 200 милиона по-малко доходи в страната.

Като уязвимост в ръководството си Бойко Борисов изведе "течът на български фрагменти ". Пред бизнес организациите министър председателят настоя за нарастване на заплатите в действителната стопанска система, тъй че да не се оголва пазарът на труда. И високо квалифицираните фрагменти да остават в страната ни.

"Зле сме, но какъв брой да сме зле ", запита Борисов, който показа, че се разходил по столичния бул. "Витоша " и било цялостно с хора, "не могъл да се размине ".

Той добави, че съществена работа на кабинета ще бъде да върне у хората чувството за правдивост.

Във форума "Бизнесът и държавното управление в един тим " взе присъединяване и вицепремиерът Томислав Дончев. Той посочи позитивните данни за растежа на Брутният вътрешен продукт и износа, който се е нараснал шест пъти в последните години. Дончев не пропусна и спада в безработицата.

Вицепремиерът се спря и на държавните дейности за понижаване на административната тежест. Похвали и дейностите на властта за връщането на децата в учебно заведение. Притеснението му обаче е обвързвано с неналичието на фрагменти и демографската рецесия. "Да си водач значи да намираш цел. Липсва ни чувството за споделена цел ", означи Томислав Дончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР