Премиерът Бойко Борисов се похвали пред журналисти в Александруполис как

...
Премиерът Бойко Борисов се похвали пред журналисти в Александруполис как
Коментари Харесай

Газ, релси, мост, магистрала - всичко сме направили, другите са още на теория

Премиерът Бойко Борисов се похвали пред публицисти в Александруполис по какъв начин България била вложила над 1 милиарда лева в самодейността " Три Морета ".

" Интерконекторът с Гърция – един път 500 милиона. Съдружието ни с 20% в терминала за полутечен газ – 30 млн. Новите самолети са също в самодейността за общата европейска защита... С новия компресор горе на сръбската граница ние може да пробутаме по " Балкански поток " над 20 милиарда куб метра газ... Имаме от нашата съсобственост в Александруполис – и тя е действителна, пренасяме газ, взимаме такси, вложенията са напълно български. Жп линията, автомагистрала " Струма ", това което през днешния ден приказваме от Александруполис да отидем до автомагистрала " Марица " – всичко това е в самодейността " Три морета ". Всичко е с български пари, ние към този момент сме ги вложили... Присъединяването на коридорите 4, 8, 10, вертикалите... Ще създадем за 100 млн. – 200 млн. третият мост в Силистра. Няма да чакаме някой да ни дава пари, тъй като е значимо за нас. Нашият вклад за север-юг е трети мост плюс интерконеткор за газ. Изцяло български с близо милиард и нагоре ", съобщи в типичния си жанр министър председателят след съвещание, в което участваха членове на държавните управления на България и Гърция.

Нищо по-хубаво няма в Европейския съюз от това държавите-членки да показват другарство, непосредственост, да съединяват своите енергийните системи, пътни връзки, да си сътрудничат в региона на екология, защитата, сигурността, съобщи преди този момент Борисов по време на взаимните изказвания с гръцкия му сътрудник Кириакос Мицотакис.

Важно тази година, в период, да имаме интерконектор, по който да тече полутечен газ от разнообразни източници, съобщи още българският министър председател. Той изясни, че продължението на " Турски поток " в България, наричано " Балкански поток ", е значимо, тъй като България, с изключение на като клиент на полутечен газ, като основна точка за Гърция, оста юг-север, дава опция на този терминал да придвижва газ през България и да диверисифицира Сърбия, Унгария, Австрия.

" Ние с сътрудниците от Гърция вършим газови автомагистрали. Тръбите са там, строи се ", съобщи още Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР