Премиерът Бойко Борисов се похвали на посланика на Съединените щати

...
Премиерът Бойко Борисов се похвали на посланика на Съединените щати
Коментари Харесай

Борисов пред посланика на САЩ в Гърция: Диверсификацията е приоритет

Премиерът Бойко Борисов се похвали на посланика на Съединените щати в Гърция Джефри Пиат с постигнатия прогрес по построяването на газовата връзка Гърция-България. Тя е от стратегическо значение за гарантиране енергийната сигурност в района. Диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ за България и района на Югоизточна Европа бе главен акцент в диалозите. Борисов акцентира и обстоятелството, че от началото на 2019г. досега доставките на полутечен природен газ за българския пазар са 396 млн. куб. метра, включително и 182 млн. куб. метра газ с генезис Съединени американски щати.
Срещата сред министър-председателя и посланика на Съединените американски щати в Гърция Джефри Пиат бе в границите на Четвъртата среща на върха в Солун, оповестяват от държавната пресслужба.
Премиерът Бойко Борисов и дипломат Пиат разискаха и присъединяване на България като акционер в плана за създаване на терминал за полутечен природен газ до Александруполис, Гърция. Българската страна е взела решение да взе участие с 20% в капитала на плановата компания. В момента „ Булгаргаз “ прави разбор за количествата полутечен природен газ, които следва да резервира в границите на втората обвързваща фаза на пазарния тест.
В хода на диалога беше дадена висока оценка за съдействието сред България и Съединени американски щати в региона на сигурността и защитата като сътрудници в НАТО, оповестява БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР