Премиерът Бойко Борисов се опита да противодейства на създаването на

...
Премиерът Бойко Борисов се опита да противодейства на създаването на
Коментари Харесай

Борисов разпореди денонощни брифинги за спряната стратегия за детето

Премиерът Бойко Борисов се опита да противодейства на основаването на следващото предизборно обществено напрежение - този път към плана на Национална тактика за детето (2019-2030 г.).

" На обществения министър Бисер Петков разпореждам заран, като стане, обед и вечер да прави брифинг и да споделя, че такава тактика няма ", съобщи Борисов при започване на държавното съвещание.

" Във фейсбук и митинги готвят – " Не на тактиката 2019-2030 година ". Такава тактика няма. Защо не престават да лъжат, не знам. Много ясно се разпоредих да се прави с безусловно всички отзиви и изрично да пази детето ", добави министър председателят.

По думите му тактиката ще бъде призната едвам когато мине през всички разисквания. " Да са сигурни хората, това са спекулации, че ще дойдат и ще ти вземат детето и ще го дадат някоя друга брачна двойка. Целта на тактиката е да отбрани тези деца, които са попаднали в такива фамилии ", изясни министър-председателят.

Проектът на тактика бе оповестен при започване на годината. В документа бе заложена цялостна и експлицитна възбрана за телесно наказване над деца, криминализиране на домашното принуждение и въвеждане на ефикасна работеща система за предварителна защита, наблюдаване и осъществяване на тези забрани. Предвидено бе също повече спорт в учебно заведение, кариерно насочване, полово обучение, повишение на здравната просвета, присъединяване на децата и родителите в просветителния развой.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР