Премиерът Бойко Борисов се обяви за по-бърза реализация на проекта

...
Премиерът Бойко Борисов се обяви за по-бърза реализация на проекта
Коментари Харесай

Ако до 10 години не построим АЕЦ "Белене", ще увиснем на кюмюра, прогнозира Борисов

Премиерът Бойко Борисов се разгласи за по-бърза реализация на плана АЕЦ " Белене ". Причината - след 10 години пети и шести реактор на атомната централа " Козлодуй " завършват своята активност. Той напомни, че три пъти към този момент животът на реакторите е бил удължаван и този развой не може да продължава непрекъснато.

Изказването на Борисов пристигна по време на визитата му в региона на Крумовград, където участва на откриването на нова мина за злато на " Дънди Прешъс Метал ". Там той разяснява и информацията, че Мария Габриел може да стане еврокомисар с сектор " Земеделие ", както и освобождението на Данчо Дяков като началник на Националната работа за защита (НСО).

" След 10 години пети и шести реактор завършват своята активност и тогава ще увиснем единствено на кюмюра и въглищата. Тогава ще попитам при тези скъпи излъчвания каква промишленост ще се прави. Затова вършим тази инвестиция с най-големите вложители в света ", съобщи Борисов.

Той се ядоса на журналистически въпроси за предприемача с ползи в енергетиката Христо Ковачки. Фирми, свързвани с него, са обединени в консорциум, който е измежду българските претенденти за стратегически вложител в АЕЦ " Белене ". Това предизвика зам.-председателя на Българска социалистическа партия Кирил Добрев да разгласи, че ще алармира прокуратурата.

" Ковачки и Българска социалистическа партия работиха дружно години наред. Ако държавната китайска атомна компания е близка на Ковачки, в случай че държавната южнокорейска голяма нуклеарна компания е близка до Ковачки, в случай че " Росатом " е близка, в случай че " Дженерал електрик " е близка, в случай че немците, французите са близки, те просто в отчаянието си не знаят какви нелепости приказват ", сподели Борисов в отговор на рецензиите на социалистите.

" От 13 заявки за строителство, вие ме питахте за Ковачки. Вижда ли ви се съществено ", попита публицистите министър председателят.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за АЕЦ "Белене " (181)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР