Премиерът Бойко Борисов се надява, че президентът на Франция Еманюел

...
Премиерът Бойко Борисов се надява, че президентът на Франция Еманюел
Коментари Харесай

Борисов очаква Макрон да се издължи с подкрепа за еврозоната, Шенген и тировете

Премиерът Бойко Борисов се надява, че президентът на Франция Еманюел Макрон ще се издължи за непремереното си изявление за българите като даде френска поддръжка за влизането на България в чакалнята на еврозоната, за " Шенген " и за отстъпки в транспортния законодателен пакет " Мобилност ", именуван " Пакета Макрон ".

Премиерът разяснява тематиката пред публицисти откакто гласоподава на втория тур на локалните избори.

Борисов акцентира основната роля на Франция за издигането на българката Кристалина Георгиева на най-висшия пост в Международния валутен фонд.

" Страшна поддръжка ни би трябвало, изключително за чакалнята на еврозоната. В Европа той победи дружно с нас за Кристалина Георгиева. Ще имаме среща, уповавам се да ни се издължи и за " Шенген ", и за пакета " Макрон ", сподели Борисов.

В телефонния диалог с Макрон през вчерашния ден се е изяснило, че френският президент е имал поради, че в разнообразни страни от Европа живеят " доста неприятни хора ", занимаващи се с трафик на хора, източване на банкови карти и т. н. Едновременно с това " за кротки хора мигранти приказваме като за врагове ", разясни Борисов. Той даде образец и с говоренето в България срещу ромите, което се прави, " с цел да се хареса на обществото ".

Борисов не отговори на журналистически въпрос по кое време чака покана за влизане на България във валутния механизъм ERM II, само че преди дни финансовият министър Владислав Горанов се ангажира с датата 30 април 2020 година

Какво сподели Макрон по адрес на българите четете тук.

Какви са разликите сред България и Франция по пакета " Мобилност " четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР