Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за

...
Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за
Коментари Харесай

Борисов се извини заради Симеонов, но не го уволни

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на държавното управление за думите на вицепремиера си Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания, само че не обели и дума за негово уволняване.
 И ЕНП с апел към Борисов: Уволнете Симеонов незабавно! Иначе ще уволним вас  Симеонов без задръжки: Група кресливи дами спекулират с тея сякаш заболели деца
Пред партийната си телевизия СКАТ водачът на НФСБ направи извънредно грозно изявление за Закона за хората с увреждания:

" Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тея сякаш заболели деца без грам майчинско възприятие, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния метод за реализиране на техните чисто материални цели. Затова споделям, че този закон е заченат в грях. Той е стартират с грях, продължи с нарушавания, с тъпчене на всевъзможни периоди на административните органи. "

Премиерът Борисов хем порица Симеонов, хем отхвърли да клати съдружното съглашение с Патриотите като го в профил.

" Мога единствено да се извиня от името на държавното управление за това, което Валери Симеонов е споделил по адрес на майките на деца с увреждания. Такъв език е неприемлив и се диференцирам от него. Крайно време е всеки да си мери думите. Това касае както опозицията, по този начин и хората в ръководещата коалиция. С майките постигнахме съглашение, дадохме си периоди, законопроектът мина на Министерски съвет, следва разискване и се надявам да бъде гласувано до идния петък. Всичко, за което сме се разбрали, ще бъде изпълнено ", реше трижди премиера на страната.

Позорните думи на Симеонов провокираха лавина от гневни мнения, а майките на децата с увреждания, незабавно желаеха оставката на Бойкоборисовия съдружен сътрудник. Според тях лидерът на НФСБ няма място в ръководството, а камо ли да дават отговор за демографската политика.

" Този човек не може да остане и минута повече на поста си. Ние не желаеме единствено неговата оставка. Днес, с вота на съмнение, желаеме оставката на цялото държавно управление за злополуката в здравната система, за мъката, на която са подложени българските жители. Така че през днешния ден е денят, в който желаеме цялото държавно управление да си върви ", разяснява и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която се срещна с майките през днешния ден.

В апела за оставка на Симеонов се включиха и извънпарламентарните десни от Единна национална партия, които заплашиха Борисов " в случай че не пристъпите към неговото уволняване се постанова всички ние да пристъпим към Вашето уволняване ".

Темата със скандалното изявление пристигна като комфортна топка на някогашния безцензурен водач и сегашен реакционер Николай Бареков, който в последно време гравитира към Волен Сидеров, който от своя страна е във все по-изострена словесна престрелка със Симеонов.

" В никакъв случай не бих подложил себе си и партията си дружно с хората, които имат вяра в идеалите на консерватизма и патриотизма, на каквато и да е било колаборация с моралния изверг Валери Симеонов. Той няма грам човещина и е безспорен дебил. Призовавам Бойко Борисов и Волен Сидеров, които са български татковци, неотложно да му изискат оставката. В противоположен случай и те нямат място в политиката ", съобщи евродепутатът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР