Премиерът Бойко Борисов се изказа след като стана ясно, че

...
Премиерът Бойко Борисов се изказа след като стана ясно, че
Коментари Харесай

Борисов гневен: Тази изборна комисия е избрана при управление на БСП. Що за наглост?!

Премиерът Бойко Борисов се изрече откакто стана ясно, че ГЕРБ ще възвърне преференциалното гласоподаване.

" Вчера разговарях с Цветанов, днес свикнах комисията. Не искам да остава отенък, че на нас изборните правила ни влияят. Искам да се подчертае, че предният мандат на изборната комисия бе прекратен, когато ние бяхме в опозиция. Тази изборна комисия изцяло тогава беше промотирана от г-жа Мая Манолова – т.е. избран по време на мандата на БСП и ДПС. Що за наглост?! ", попита гневно министър-председателят.

" Имат право, защото бил свършил мандата. Добре, да се проведе ново гласуване и прозрачно да се избере нова комисия. Струва ми се нахално от тяхна страна да изопачават нещата. Срокът е изтекъл и трябва да се започне процедура. Що се касае за преференцията. Пак не беше обяснено. Не е отпаднала преференията, просто е вдигнат прага ", допълни той.

Борисов посочи, че е възложил да започне процедура да се избере нова ЦИК – прозрачно и ясно. „ Защото и нашите избори, които проведохме по време на служебното правителство, и изборът на президента Румен Радев бяха по тези правила и с тази ЦИК. И тогава ние не оспорихме изборите. Струва ми се нахално да изопачават така нещата, но имат право “, заяви Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР