Премиерът Бойко Борисов се е обадил по телефона на лидера

...
Премиерът Бойко Борисов се е обадил по телефона на лидера
Коментари Харесай

Премиерът звъннал на синдикатите заради готвените протести за болничните

Премиерът Бойко Борисов се е обадил по телефона на водача на синдиката " Подкрепа " Димитър Манолов, с цел да обсъдят желанието на ръководещите да спрат заплащането на първия ден от болничния лист, както и желанието на синдикатите да провеждат митинги против това. Това заяви Манолов в изявление за Би Ти Ви като посочи, че двамата са разменили причини за и срещу, които са известни на обществеността, само че не даде повече детайлности.

Манолов загатна, че концепцията за нововъведението е на НФСБ, без да я посочва като иронизира, че е " доста патриотична ".

Синдикалният водач добави, че съществуват цели компании, които се основават само за източване на компенсации за болест, те не заплащат осигуровки на служащите и не правят никаква активност. Те били известни на прокуратурата, Национална агенция за приходите също знаела за тях, само че нямала механизъм да се бори.

" Този, който ще отиде на почивка в Гърция, първият ден няма да го наболи доста, а за този, който е болен от грип и би трябвало да се лекува, този приход е доста значим ", сподели Манолов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР