Премиерът Бойко Борисов се е ангажирал заедно с правосъдния министър

...
Премиерът Бойко Борисов се е ангажирал заедно с правосъдния министър
Коментари Харесай

Борисов наредил полицията да не арестува снимащи репортери, МВР се извини

Премиерът Бойко Борисов се е заел дружно с правосъдния министър да подхващат законодателна самодейност за анулация на настоящия от 1963 година Указ за битката с дребното безчинство, заяви " Клуб Z ", чийто представител е разговарял през днешния ден с премиера.

Именно като се базира на негови текстове полицията в петък задържа за една нощ в ареста фоторепортера на медиата Веселин Боришев, снимал служители на реда на обществено място. На идващия ден Боришев беше освободен от съда.

Междувременно основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов е поднесъл извинения - своите и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, на фоторепортера. Иванов се е срещнал с основния редактор на изданието Светлана Джамджиева и в хода на диалога се е съгласил, че не е демонстрация на безчинство да снимаш служител на реда по време на осъществяване на служебните му отговорности. И съгласно основния секретар на Министерство на вътрешните работи указът е неудобен 54 години след основаването му, се споделя в обявата на засегнатата медиа.

Вчера юристът на фоторепортера Николай Хаджигенов разяснява, представен от " Клуб Z ", че текстове на указа се употребяват " за кавга с неуместните ".

В Министерство на вътрешните работи е разпоредена инспекция на случая.

Според обясненията на самия Боришев той се е озовал в ареста в петък вечер до момента в който в градинката пред хотел " Рила " в София изчаквал началото на митинга против избирането на Иван Гешев за основен прокурор. Видял скупчване на полицейски елементи, почнал да ги снима и бил арестуван, макар че посочил журналистическата си карта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР