Премиерът Бойко Борисов съобщи в началото на заседанието на правителството,

...
Премиерът Бойко Борисов съобщи в началото на заседанието на правителството,
Коментари Харесай

Премиерът се намесва в казуса „УНСС”

Премиерът Бойко Борисов заяви при започване на съвещанието на държавното управление, че дружно с представители на три министерства, които са ангажирани с опцията за решение на казуса на УНСС, ще посетят висшето учебно заведение на следващия ден. Премиерът заяви, че през днешния ден е имал среща с управлението на университета.

" Забавихме малко, тъй като имахме среща с УНСС. Утре в 11.00 ч. ще отидем там да разгледаме въпроса с Министерство на регионалното развитие, финансово министерство и образованието ", сподели по време на съвещанието на Министерски съвет министър председателят.

Правителството утвърди и спомагателни разноски по бюджета на Министерски съвет за тази година. " Това са парите, както обещахме на вероизповеданията, на Светия Синод, на Мюфтийството, на всички останали, тъй че през днешния ден - на Велика сряда, по този начин както поехме ангажимент към Синода, да могат и свещениците да си получат заплатите, по този начин както е по закон ", сподели министър председателят.

В отворено писмо от през вчерашния ден на Университета за национално и международно стопанство до министър-председателя, министъра на финансите и до министъра на образованието и науката се упорства да се обезпечат нужните средства от 10,3 млн.лв., с цел да бъде приключен и оборудван новият образователният корпус на УНСС, който се реализира с европейски средства и да не се стигне до фактическа несъстоятелност на университета.

Необходимо е финансирането да се обезпечи в най-кратки периоди, с цел да се удължи срокът на плана, показват от висшето учебно заведение. В противоположен случай ще бъдат изгубени 4,5 млн.лв. европейска безплатна помощ, която страната ще се наложи да връща дружно с лихвите, декларират от УНСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР