Премиерът Бойко Борисов съди лидера на БСП Корнелия Нинова заради

...
Премиерът Бойко Борисов съди лидера на БСП Корнелия Нинова заради
Коментари Харесай

Борисов и Нинова се съдят за “г-жа Лъжа“ и “Крадецът казва дръжте крадеца“

Премиерът Бойко Борисов съди водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова поради думите ѝ по негов адрес " крадецът споделя дръжте крадеца ", изречени в народен ефир на 23 март. В исковата си молба той претендира за 26 000 лева поради обидата и нанесени неимуществени вреди.

Заедно с отговора си по исковата молба на премиера Корнелия Нинова завежда три насрещни желае за засегнатост и клюка. Тя се е обидила от изказванията, че е " безжалостен деятел на Съюз на демократичните сили ", както и за определението " госпожа Лъжа ", изречено в народен ефир, оповестява уеб сайтът “Дневник “. Това се е случило на 9 март. Корнелия Нинова желае общо 30 100 лева

Пред съда юристите на Нинова показаха копие от изявление на Борисов пред в. " Труд " от 1994 година, в което декларира, че е запазил участието си в Българска социалистическа партия. " Това е поради изказванието му, че няма връзка с тази партия ", изясни юрист Цветана Чуклева.

Марин Марковски, който съставлява премиера, изясни, че министър председателят е бил доста афектиран.

" Обиден е, че тя (Нинова) го е нарекла неетичен, че е бил апаш. Това го е споделила Йончева, само че Нинова била съгласна и приветствала Йончева. Премиерът не е завел делото поради пари, а тъй като Нинова е станала доста нападателна. Борисов желал да вкара нов политически метод на спор - не посредством обиди “, изясни юрист Марковски.

После той добави: " Това дело е трудно за господин Борисов, тъй като той не го желае, само че е заставен да го заведе “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР